Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Zambetul tau merita cea mai buna solutie

Protetica dentară este ramura stomatologiei care se ocupă cu refacerea și înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați, restabilind funcționalitatea și estetica zâmbetului tău. Indiferent dacă ai nevoie de coroane dentare, punți, proteze sau fațete, scopul nostru este să îți oferim soluții personalizate, durabile și confortabile. La cabinetul Doctorului Avram, utilizăm tehnologie de ultimă generație și materiale de cea mai bună calitate pentru a-ți reda încrederea în zâmbetul tău. Te așteptăm să descoperi cum îți putem transforma zâmbetul prin tratamente moderne și eficiente de protetică dentară.

Coroane metaloceramice

Sunt formate dintr-un suport de metal (partea inferioara, care acopera dintele) si un strat exterior realizat din ceramica. Pentru baza metalica se poate folosi:

  • Aliaj crom-nichel – inoxidabil, in general bine tolerat de organism, dar mai putin folosit astazi din cauza posibilelor reactii alergice la nichel; este insa putin probabil ca o astfel de reactie sa apara
  • Aliaj crom-cobalt – are o rezistenta crescuta si se poate turna in strat foarte subtire, permitand obtinerea unei coroane cu o estetica superioara; nu provoaca reactii alergice.

Avantajele acestui tip de coroane dentare sunt:

  • Rezistenta;
  • Estetica buna; 
  • Raport calitate-pret excelent.

Coroane din ceramica dentara presata (integrala)

Dupa cum le spune si numele, sunt realizate integral din ceramica, fara suport metalic. Structura de  baza  este un nucleu  rezistent din portelan sinterizat, care se topeste si se preseaza in cuptor la temperaturi inalte. Nucleul de ceramica se placheaza tot cu portelan, printr-o tehnica de stratificare pas cu pas.

Avantajele acestui tip de coroane sunt: 

  • Aspect natural; 
  • Lipsa riscului aparitiei unei reactii alergice; 
  • Nu irita gingia.

Coroane pe suport de zirconiu

Coroanele din zirconiu sunt asemanatoare cu cele metaloceramice, doar ca stratul inferior, cel care intra in contact cu dintele, este realizat din zirconiu. Zirconiul folosit in stomatologie are o culoare si o transparenta similare dintelui natural, iar rezistenta lui este comparabila cu cea a aliajelor inoxidabile.

Prezinta mai multe avantaje, inclusiv: 

  • Durabilitate; 
  • Rezistenta; 
  • Aspect natural;
  • Estetica superioara

Cum se pun coroanele dentare?

In cadrul clinicii noastre folosim tehnologia CAD-CAM, adica proiectare asistata pe calculator, pentru realizarea de coroane ceramice si nu numai. Acest lucru ne permite sa realizam coroana intr-un timp mult mai scurt, de doar cateva ore, ceea ce inseamna ca putem cimenta lucrarea in cursul aceleiasi consultatii. 

Daca am aflat ce este coroana dentara si ce tipuri de materiale sunt folosite de obicei pentru realizarea acestora, sa vedem si cum decurge tratamentul:

Consultatia initiala
Ca in cazul oricarei alte proceduri, primul pas consta in examinarea pacientului si pregatirea acestuia pentru procedura; daca este necesar, se va realiza o radiografie si se vor efectua tratamentele necesare (indepartarea tesutului dentar cariat, devitalizarea dintelui etc.); tot acum vom discuta cu pacientul despre asteptarile sale si vom stabili impreuna cea mai buna optiune de tratament;

Amprentarea
Dupa ce dintele a fost pregatit, se realizeaza o amprenta digitala ce va fi trimisa laboratorului; daca nu se poate prelucra coroana dentara in aceeasi sedinta, pacientul va fi trimis acasa cu o coroana provizorie;

Cimentarea
Dupa ce coroana dentara este pregatita, se aplica pe dinte si se fixeaza prin cimentare.

Cat timp rezista o coroana dentara?

Cat rezista o coroana dentara depinde de mai multi factori, inclusiv:

  • Materialul din care sunt realizate; 
  • Igiena orala; 
  • Prezenta unor obiceiuri precum scrasnitul sau inclestatul dintilor, rosul unghiilor, deschiderea pachetelor sau sticlelor cu dintii etc.

Fatetele dentare

Fațetele dentare sunt mici bucăți de ceramică care sunt plasate pe suprafața dinților de către un dentist pentru a le îmbunătăți aspectul.

Fațetele dentare sunt o soluție fantastică pentru o varietate de probleme orale. Aceste tratamente, spre deosebire de albirea dinților, pot modifica atât culoarea și forma, cât și poziția dinților.

Când vine vorba de fațete, pacientul obține o serie de avantaje. În primul rând, deoarece nu este nevoie de timp de vindecare pentru astfel de lucrări dentare, operațiile sunt rapide și simplu de realizat.

Fațetele mai au un avantaj: nu se pătează, rămânând albe, ca tu să te bucuri de zâmbete perfecte, de un alb strălucitor!

Structura fațetelor dentare reprezintă modul în care acestea se lipesc între ele. Adezivul formează atât legături mecanice, cât și chimice cu dinții, rezultând o fixare fermă, care nu se va desprinde și nu se va uza în timp.